Nubuck har en mycket jämn och len fin yta. Nubuck påminner om mocka, med den stora skillnaden att nubuck är en läderkvalitet där utsidan (narvsidan) har slipats för att bli matt. Mocka är ju som vi vet skinnets insida eller köttsida. Nubuck är vanligtvis tunnare, och används i handskar, skor och kängor bland annat. Skor av nubuck är mer ömtåliga än det blanka oslipade skinnet och bör impregneras innan de används så du slipper fläckar och ränder från salt på skorna. För att sköta om nubuckskor behöver du ha i ett mocka-kit för skor, bestående av en mockaborste, en slipkloss, och en skoborste. Utöver det behöver du speciellt framtaget rengöringsmedel för mocka/nubuck , en kräm och en skyddande impregneringsspray. Slipa extra med klossen på fläckar och saltränder innan du borstar bort sliprester från skon med skoborsten. Smörj in med specialkrämen som ger ett skyddande lager och avsluta med att rugga upp ytan med mockaborsten innan du impregnerar mot smuts och väta.

Nubuck som läder i kläder

Olika typer av läder har alltid använts i skor och kläder. Innan man kunde tillverka tyg och tråd fanns det inget annat. Efter det har lädret fortsatt vara populärt eftersom det både är slitstarkt och vackert. Förr slaktade man djuren för att äta köttet och för att använda skinnet när de vuxit sig så så stora som möjligt. Därför har det tunnare skinnet från yngre djur ansetts särskilt sällsynt och värdefullt. Slakt skedde hemma på gården, på de sätt man hade att tillgå. Idag måste alla helt följa Jordbruksverkets regler som talar om hur en slakt av djur får ske. Stränga straff väntar dem som inte följer reglementet. Det är ett skydd för oss människor som slipper farliga bakterier och parasiter i kött vi köper, men även ett skydd för djuren, så att de slipper lida i onödan vid slakt. Både kött och läder tas genast om hand av proffs och lädret förvandlas till kläder och möbler. Det är naturliga material. En skinnsoffa eller skinnklädda stolar har varit statussymboler i klassiska möblemang. Skinnjackor har varit en åtråvärd symbol för välstånd och västerländsk dekadens.

Visa eller dölja prylarna i hallen

När du vårdat dina möbler, din jacka eller dina skor känns det bra att kunna ställa undan mocka-kitet i ett skåp. Lika skönt är det att ställa undan skorna och kängorna så de inte dräller runt i hallen. Beställ hem ett bra skoskåp från skoskåp.nu så är det problemet också ur världen. En välkomnande och luftig hall ger ett gott första intryck när du har gäster, och det är lätt att fixa. Enhetliga galgar – gärna snygga skinnklädda – och en hatthylla att ställa förvaringslådor för skinnhandskar och halsdukar i . Dina allra finaste kängor i nubuck, däremot, vill du inte dölja, så tänk på att beställa ett skoskåp där dina skor bara nästan för plats. Och i värsta fall kan du ju alltid köpa fler skor att ställa fram. Sist, som pricken över i, hänger du dina väskor och portföljer i nubuck eller läder. Äkta vara ser lyxigt exklusivt ut, och tål att granskas av vem som än går förbi i din hall.