Läder är ett ett material som har använts i århundraden för att tillverka kvalitetsprodukter. Läder används bland annat för att tillverka hundutrustning eftersom materialet tål mycket slitage. Till aktiva hundar som gillar att leka är alltså läder ett idealiskt material i leksaker och tillbehör.

Utöver att vara ett mycket hållbart material är läder också estetiskt tilltalande. Hundar som bär koppel eller sele i läder ser stiliga ut och dessutom är materialet bekvämt mot huden.

Fördelar med läder i hundutrustning

Läder är ett av de mest förekommande materialen i olika typer av tillbehör till hundar. Du hittar allt från fina hundkläder i läder till bekväma och tåliga koppel, selar och halsband. Läder anses vara ett lite lyxigare material även för människor så det är inte särskilt märkligt att materialet även användas vid tillverkning av hundkläder. Materialet har en naturlig skönhet som inte kan matchas av andra material och hundar ser ofta väldigt stiliga ut när de bär hundkläder i läder eller halsband och sele i skinn.

Läder är följsamt och därför bekvämt för hundar att bära under långa promenader eller under träning. Innan du köper en hundkläder eller andra lädervaror till din hund, är det viktigt att tänka på några saker. Läder blir faktiskt snyggare med åren och därför bör du vara noga med att sköta om materialet på rätt sätt. Du hittar bra tips på nätet om hur du tar hand om läder.

Tips inför köp av läderutrustning

Innan du köper tillbehör i läder till din hund bör du tänka på att samma typ av kläder eller utrustning inte alltid passar alla hundar. En liten hund kan exempelvis uppleva det frustrerande med ett kraftigt läderhalsband runt halsen. Däremot är ett nätt koppel i läder utmärkt för små raser. Är du osäker kan du rådfråga din veterinär om vilken typ av läderutrustning som passar just din hund.