Att skapa en enhetlig garderob där det alltid finns snygga kombinationer att klä sig i är mångas dröm. För att inte hamna i en situation där du känner att det aldrig finns något snyggt att ta på dig gäller det att tänka igenom vilka plagg som du trivs med.

Planera din garderob

För att bygga upp en snygg garderob med klassiska plagg i bra kvalitet är det viktigt att börja med att fundera igenom vilka kläder du oftast tar på dig. Kanske är det alltid byxor och skjorta eller kjol och blus? Om du trivs med denna typ av plagg är det dem du ska satsa på men om du inte är nöjd finns det många andra alternativ. Att välja hållbara naturmaterial i läder och märkeskläder av hög kvalitet gör att du kommer att vara nöjd med din garderob under lång tid. En stilig väst lyfter vilken outfit som helst och gör att du känner dig välklädd. Hos Johnells hittar du västar för en kvinna i kvalitetsmärken med mycket god passform.

Modetrender

Några av de viktigaste modetrenderna just nu är den klassiskt damiga stilen men även starka färger och goth-kulturen med sitt svartvita mode ligger rätt i tiden. Även läder hör till dagens modetrend vilket också rutiga kläder och punkmode gör. 80-talet kommer tillbaka med sina breda axelvaddar och ett brett bälte i midjan.

Plagg som passar din kroppsform

Även om det är roligt att följa modetrender brukar det vara de klassiska tidlösa plaggen i hållbara material som läder som blir favoriten i garderoben. Glöm inte heller att satsa på plagg som är bekväma och som går att sitta i utan att få ont i magen av att de är för trånga. Det är inte speciellt kul att behöva knäppa upp översta byxknappen varje gång du ska sitta ner. Satsa istället på en storlek som passar dig och som är smickrande för din kropp. Det går att framhäva eller dölja olika delar av kroppen med hjälp av olika färger och mönster. Mörka färger förminskar och ljusa färger förstorar vilket gör att färgglada och blommiga plagg hjälper dig att framhäva de delar av kroppen som du är nöjd med. För att göra armarna eller benen smalare kan du istället bära en svart skjorta eller byxor.

Vårda dina kläder

De flesta kläder som inte är smutsiga eller luktar illa av svett räcker det med att vädra. Lädermaterial håller i en livstid med rätt omvårdnad och ska inte tvättas i tvättmaskin. Vissa plagg som underkläder bör däremot tvättas ofta i hög temperatur eftersom de annars börjar lukta illa och blir ohygieniska.

Inköp av kvalitetsplagg i en genomtänkt stil gör att du alltid kommer att hitta något du tycker om i din garderob. Tack vare kvalitetsmaterial och klassisk stil kommer garderoben att räcka länge utan att den känns omodern.